CARTA HATI !

Tuesday, February 1, 2011

belajar melalui keinsafan ! ewahh !

MAAFF.. ENTRI YANG AGAK PANJANG N MEMBORINGKAN BAGI YANG TIDAK SUKA MEMBACA. EWAHH ! HAHA.. SAMA = JEE DENGAN SAYA.

   Terharu dan rase bermotivasi selepas membaca dan menelaah entri baru dari blog kekasih hatiku si NAJWALATIFF. ewAhh !! bila masa plak laa dia jadi awex aku an. hahaha berangan jee an aku nie. hahaha. btw, entri dia membuat kan aku sedar tentang pelajaran itu penting. eceh ! sebelum melanjut kan karangan aku nie ! nie haaa !! dia punya link blog http://najwalatifs.blogspot.com/ eceh ! promote suda.. haha. ok2.

    ha !!!! nampak tak pic yang ada dekat atas uhh ?? hahaha.. bende alah uhh aku curi dekat najwalatiff punya entri daa.. hehehe., sorryy najwa. saya pinjam kejapp ea?! hahaha. sengett suda. ok2 sudah sudah jangan merepek lagi. korang tau tak? tak tau kan ? ha !! niehh yang aku nk bagi tau nie ! aku bukan nya saje saje nk mencuri bende alahh yang dekat atas uhh ! aku curi bende uhh sebab aku rase bende itu lahh yang akan membantu aku dalam menguruskan kehidupan seharian aku yang tidak berapa terurus ini. hee ~

   ermmm.. korang paham paham jelahh kan ! aku nie seorang yang pemalas. huu ~ aku rase dalam seumur hidop aku tak pernah ada time table yang aku buad untuk di patuhi. kalau ada time table pun. ? mby la 99% confirm aku tak kan ikut punya. heee ~ jadi nyaa selepas aku membaca awex aku punya entrii uhh !! eceh !! silap suda. najwalatiff laa. hahaha.. aku rase kan betul jugak cakap si dia uhh ! nk tau apa yang dia cakap ?? nie haa.."jangan kerana kita berada di kelas yang terendah, atau bawah, kita terus berputus asa dan melabel diri kita sebagai seorang yang tiada masa depan dan sebagainya kerana jika kita ingin berubah, segalanya mungkin. Tetapkan pada diri yang kita mahu berubah, kita ingi membanggakan keluarga, InshaAllah tuhan akan mudahkan segala urusan kita. Jangan biar persepsi orang terhadap kita membunuh masa depan kita sendiri. Ingat yang kita sendiri mencorak jalan dan arah masa depan kita, bukan orang lain. Masa hadapan dan segala pilihan ada ditangan kita sendiri :)" 


   lagi satu cara untuk berjaya adalah niat kita., "  Yang penting adalah niat kita, kita belejara untuk apa. Macam saya, saya niat belajar untuk kejayaan diri sendiri, banggakan keluarga dan sebagainy. Jadi, bila kita dah tanam niat ni dalam diri, InshaAllah kita akan buat yang terbaik untuk diri kita :)" niehh najwalatiff yang cakap..ha...!! amek kau dia bagi ceramahhh !! hahaha.. btw kan, apa yang dia cakap uhh semua nyaa betull kan kan ?? 


  kesimpulan nyaa sahabat sahabat ku yang dikasihi.. eceh !!! sebenar nya belajar niehh tak lahh susah sangatt. kita cume perlu berusaha serta tanam kan niat dan azam kita untuk belajar bersungguh sungguh dan berjaya dalam kehidupan. HA !! okay x ?? =)
  okk. hope dengan entri yang aku lakar kan ini dapat memotivasi kan diri korang and termasuk lahh aku sendiri. jadi nya renung renungkan lahh yee sahabat sahabat ku.., semoga berjaya dalam kehidupan. =)


No comments:

Post a Comment